Pages

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Jumaat, 25 September 2009

Sy0kNye RaYe,,,

Hari raya semua bagai nak gila
Bila puasa buat-buatlah lupa
Berpakaian semua harus sepadan
Tapi puasa tak cukup sebulan

Berpuasa rukun Islam ketiga
Wajib kita untuk menunaikannya
Tidak kira usia tua dan muda
Miskin dan kaya semua serupa

syoknye raye taun nih,, nak tau kenape?? dapat puase sebulan ngan family,, 2 la perkare yang paling seronok dalam idop izan,, hu3.. dak2 poli yg puase kat poli tuh,, jgn lelez lak.. raye pertama,, izan cam bese r,, raye ngan family dlu,, pastuh,, baru g umah nenek,, ucu asyik tepon jerk,, suh datang cepat.. sampai sane jerk,, suasanenye,, pergh.. riuh rendah... x sabo lak nak masok umah nenek ni... izan paling suke kalo umah tuh riuh rendah.. ye la,, kalo da sedare mare da kumpol,, kompem umah nenek tuh riuh rendah.. syok 0o0o0o00o.. dapat wet raye.. dalam family kitoang,, selagi lom kije,, masih boley dapat duet raye.. he3.. bile da raye ngan sedare mare,, kitoang berangkat plak ke kubo,, erm,,, sedih plak ble teringatkan raye taun nih,, x derk paklang di sisi... blek tuh,, kitoang teros blek umah,, coz pak ude dari klang nak dtg umah.. petang tuh,, baru kitoang sambong beraye kat umah nenek2 sedare.. malam tuh,, sambong ag.. g umah makcik2 sedare yang dekat2 jerk dulu...

raye ke2 lak?? kitoang beraye kat shah alam.. nenek sebelah ayah dok kat sane.. pastuh,, kitoang beraye lak ke klang,, kg adek beradek ayah,,, kat meru ngan kat kapar.. dapat wet raye guk.. taun nih punye duet raye,, lagi banyak dari taun lepas.. he3,, pukul 7 baru sampai rumah.. adoyai.. penat giler.. ceh,, cam izan je yg drive..

raye ketige plak,, izan x g mane2... x tau nak g mane ag.. raye ke-4,, sepatotnye,, izan kene kije,, tapi izan dengan selumbernye,, g ponteng kije,, he3,, izan g bawak nenek izan g raye umah adek beradek die.. sdeh plak ble tgk nenek beraye ngan doang.. izan wat2 x nampak je,, kang,, ngan izan2 sekali nangis.. mahal nih air mate izan.. ceh.. poyo je..

raye ke-5,, izan da mule kije,, selamat x lambat g kije... pukol 6.45,, baru abg izan kejot an,, kalo x,, kompem lambat.. abg ngan kakak2 izan cadang nak g tgk wayang,, ish x aci tol doang nih,, time izan kije,, br doang ajk g tgk wayang.. pape ntah.. bile sampai je kat tempat kije,, penyelia kawan izan yg izan ckp ari tuh,, tetibe jerk baik plak,, die bg izan half day... so,, izan pe ag,, half day r.. da sampai umah tuh,, tetibe lak,, along izan xcident,, x jadi r g tgk wayang.. alhamdulillah,, along izan x pape,, kete die je remok kene langgar ngan treller.. malam tuh,, kitoang g men bowling,, he3,, best btol.. bkan selalu dapat kuar rmai2 camnih,, tapi abg izan ngan bakal kakak ipar x jadi ikot.. nape ntah..

raye ke 6,, hari nih,, kene kije r.. adek izan plak kejot.. adoyai.. asyik bangon lambat jerk.. x de mud nak g kije.. bkan wat pape pown.. bosan gile.. td izan men game jerk.. 22 penyelia x datang.. bos plak cuti 2 minggu.. td izan ngan kawan praktikel g umah kawan kat Tali Air,, die suh datang,, kitoang bkn g beraye,, g on9 kat umah die.. he3,, pastuh,, tolak dari rumah die kol 3 lak tuh.. selumber je.. sampai opis,, kol 3.15..

raye ke 7 ngan ke 8,, izan nak beraye,, eh,, silap2.. izan nak g umah pak ude izan kat kapar,, klang.. anak die bersanding ahad nih.. insyaallah,, kitoang bertolak pagi sok ke rumah die.. da r izan ngan adek,, kene jadi penanggar.. adoyai.. pape pown,, tgk r gambo kat bwh nie,, yg pkai bju pink,, raye pertame ngan nenek kat sebelah mak,, yg pkai bju ijau,, raye ke2 ngan nenek kat sebelah ayah....

0 Komen: