Pages

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Jumaat, 30 Oktober 2009

jumaat- 30 OkToBeR 2009

1st sekali,, izan nk wish epy beday ntuk akak pijan.. semoge di panjang kan umo dan di murahkan rezeki serta berbahgia bersame orang tersayang.. he3..

tatau r nak cakap ari nih,, seronok kew x.. ntah lew... pagi tadi cam best tgk gelagat abg opis soang nih,, tetibe jew die rajin.. abes 1 opis die kemas.. bersih o.. pastuh,, bley plak die kaco kawan izan yg ngah demam.. klaka gilew.. x dew kije agaknyew die tuh.. sampai lenguh pipi nih.. aduyai..

petang plak,, bosan gilew.. sampai nak tetido pown adew guk... huarghhhhhh.. ngantoknyew... tapi x bley tdo plak.. hrmmm.... patot r abg fendi ngan abg raj asyik masok bilek sever jew.. doang nak block mende2 nih rupenyew.. so,, lepas nih,, da x bley nak on9 r time kije.. izan on9 mlm jew r.. he3..

argh,,,, mendongnyew langit.. cmne nk blek nih.. cepat2 izan cal aabg suh amek laptop.. kang kalo uajn lebat,, x r basah laptop izan nih.. he3..sampai jew kat moto,, tayar moto lak wat hal.. selamat abg datang drive kereta,, naek ngan diew jew r.. he3.. moto,, tersadai r kat Majlis.. t abang izan bawak blek kot.. he3.. selamat abg adew,, kalo x,, menapak la balek umah.. hu3..

k la kawan2,, nak sambong men cafe world.. hu3..
Rabu, 28 Oktober 2009

li minggu ke bape nih??

lagi berape minggu nak abes li ea?? x saba rasenyew nak balek poli jumpe kawan2.. hu3.. lagi dak kelas DIP 4a.. windunyew kat korang.. hu3..

pinin kepala nak wat php nih.. kengkawan yang pandai tuh,, tolong aja bleh?? hu3..

k r kengkawan.. nak g sambong men cafe world kat fb.. jom jd neighbour izan.. he3.. (n_n)v
Ahad, 25 Oktober 2009

syoknyew!!

semalam,, g ikot ucu pasang meja beradab.. ala,, meja ntok orang kawen makan beradab tuh.. ucu amek tender tuh,, izan tolong jew,, saje mengisi mase lapang yang adew,, he3.. semalam g 2 tempat.. kat kanchong tengah ngan kat umah sape ntah namenyew.. satu tema merah putih,, satu lagi warne kuning puteh.. hu3..

malam tuh,, izan ude,, dek su,, ngan ayah,, g menjala kat ngan pantai kelanang,, saje nak teman kan ayah,, tu lar hobi ayah kalau time cuti2 cam nih.. jangan tatau,, izan pown pandai menjala gak,, he3,, mesti korang x caye an,, (padahal,, lepaskan ikan kat jala pown x lepas).... kitorang gerak kol 8.30 mlm,,,, balek kol 1.30 pg..

pergh,, ngantok gilew,, mase kat laut tuh,, da r bulan kejap adew,, kejap x dew.. seram tol.. selamat pergi 4 orang,, sorang ikot ayah,, sorang lagi,, teman izan.. he3.. da r makin lame,, makin gelap.. izan pown pe lagi,, berceritelah ngan akak izan,, takotnyew pasal.. daripada senyap jew.. bosan kang.. da makin gelap tuh,, izan pown ajak r ayah balek.. takot o.. da r izan nih penakot.. he3.. first time pergi malam.. selalu,, siang jew..

balek jew,, mandi,, zzzzzzzzzzzzz.... ngantok sangat..

kol 2.30 ptg tadi,, ude ajak g lagi.. aduh,, malasnyew.. nagntok x ilang ag,, so,, ude g ngan ayah,, dek su,, n ijul,,(sepupu).. rupenyew,, g petang tadi,, lagi best.. dorang dapat banyak ketam ngan udang.. x aci betol.. geramnyew... mase g malam tuh,, dapat ikan jew.. rugi tol x g siang.. rase ikan fresh nih,, s0dap o.. hu3...

len kali,, nak ajak ayah g lagi r.. he3.. bestnyew.. sape nak ikot,, g tau awal2 yew.. hu3..

p/s: wat kinah,, sury oit.. lp nk btol an blog ko.. hu3..
Jumaat, 23 Oktober 2009

Jumaat - 23 OktObeR

Assalamualaikum kawan2 sume.. he3.. first skali,, izan nak wish beday kat dak nih,, sape lagi kalo bukan Si Syamil,, hu3.. selamat hari lahir yang kew 19..

ari nih,, izan rase tenang siket,, ley men fb lagi time kijew.. huhuhuh,, selumber.. tadi doang g meeting,, tinggal kitoang ngan abg safindi jew.. hu3,, bosan gilew.. da r nak wat php x siap2 ag.. he3..

bengang tol ngan bos tuh,, de kew,, da stat meeting,, baru suh g potostet minit... adoyai.. tension tol.. da r banyak mesin potostet rosak.. sampai tersalah potostet tadi.. selamat abg potostet tuh x marah.. he3..

p/s: wat sharina : oit,, an kte update nih,, kecoh r ko.. ko jew yg malas update.. hu3..
Khamis, 22 Oktober 2009

aDeH,,

ari nih,, nape ntah,, rase cam x best jew kije,, tetibe lak bos kecik nih jadi pilih kaseh.. nape ntah.. walaupon izan x dew hak nak masok campor,, tapi izan dah dibabitkan same.. x bley jadi nih..agaknyew bos kecik da tau kot yang izan ni anak buah akauntan kat c2.. da r pakcik izan tuh musuh ketat die.. hish,, pape ntah bos nih,, hal kije,, hal kije r.. x yah r nak campo an dlm hal peribadi.... tension tol.. de jew yg x kene dengan izan kat mate die ari nih..


penyelia izan pown terase ngan perangai bos ari nih,, bos nih,, izan bkn nk menangkan penyelia izan tuh,, tapi nampak sangat tadi bos pilih kasih.. muke penyelia izan pown da laen macam jew..


bos ngan anak buah kesayangan die tuh,, saje jew,, de kew patot dorang suh kitorang wat event,, x patot2,, da sistem yang kedua nih,, x siap ag.. gune php ngan Sql plak,, hish..


tetibe jew rase nak demam,, adoyai.. takkan da jangkit ngan adek izan kot.. x nak.... ade kew patot,, dak2 nih suh izan makan ubat... x nak r.. da r x sodap.. he3.. pale da berat semacam nih,, k r kawan-kawan,, jumpe lagi dalam episod seterusnyew.. dalam HaRi-HaRi YaNg Ku LaLui bersama saya izan karmila...
he3...
Rabu, 21 Oktober 2009

KeRiUk,, KeRiUk..

hari nih,, lepas jew minum pagi,, abg fendi ajak g COB,, cawangan MDKL kat TeLok Datok,, g instal printer HP yang sengal ngan microsoft Office.. mulenye,, printer 2,, x ley nak instal,, coz x padan ngan Windows Vista.. pastuh,, camne ntah abang fendi wat,, ley instal lak.. maklomlah,, komputer baru,, printer pown nak baru gak.. kitorang g kol 10.30.. blek kol 1..

nih,, second time izan g ngan die ke situ.. nape ntah kali nih,, cam seram lak naek kereta ngan die.. ondway nak blek tuh,, ley plak die men "cucuk belakang",, kalo ngan abang izan,, izan da biase,, yew la.. setiap kali hantar kew amek dari poli tuh,, kalo die x wat camtuh,, x sah..

kalo izan dok dalam kereta yang kene "cucuk belakang" tuh,, izan x takot.. tapi,, kalo izan dalam kereta orang yang menyucuk tuh,, hermmmmm.....

ni first time lak izan naek ngan abg fendi die wat cmtuh,, dengan selumbernyew,, izan menyaound die,, selumber betol.. padahal,, penyelia izan tuh.. he3.. yew r,, sape suh wat camtuh.. lagi siket nak langgar kereta depan tuh.. gilo btol.. adoyai,, wat kecot perot jew.. kalo ngan abg izan,, izan ley tdo kew,, nih,, x kan izan nak tdo kot.. die kate da bese,, kadang2,, sampai terlanggar kereta depan tuh,, baru die brek.. adoyai.. x cayunk kereta la die nih..

nih baru lepas balek dari hospital,, adek demam,, dokter tuh,, ntah pape ntah,, sengal pown de guk,, adek izan ngah saket tuh,, die kate x dew pape,, kang,, kalo da terok,, barulah nak cek btol2..

mase ngah tunggu dokter lagi 1 cek,, tetibe jew,, teringat kat arwah pak lang,, mase izan sorong die wat kali terakhir mase die ngah sesak nafas tuh,, x sangka plak,, tuh kali terakhir,, mari kite sedekahkan Al-Fatihah ntok die.. moge roh nyew,, aman,, dan dicucuri rahmat yang maha Esa.. Amin......

Ahad, 18 Oktober 2009

penatnyew...

17 Oktober 2009

G Nilai3,, beli barang hantaran untuk angah dan alang yang akan bertunang pada ujung bulan 11 dan awal bulan 12..

tema angah warne hitam puteh,, tema alang plak,, warne merah puteh,, ude pule,, maybe,, warne hijau puteh,, insyaalah.. katenyew la,, izan lak?? ntah r.. ceh2.. poyo jew..

da lame x lalu jalan KLIA tuh,, rase len plak,, yew la,, last izan lalu kat situ pown tahun lepas,, he3.. balek jew,, dari nilai,, izan g umah pakcik kat taman nih gak,, anak die sanding,, tema dorang warne purple..


18 Oktober,,

hapy bufday amat zulhilmi,, hu3.. moge dipanjangkan umo dan dimurahkan rezeki.. da tue pown ko.. hak3..

ari nih g rewang kat umah pakcik.. ingat an,, nak tolong wat makan beradap,, angah ajak g tolong kat depan lak.. malasnyew,, last2,, kene amek tender tolong isi nasi..

izan amek tender nasi minyak,, amek berkat.. hu3,, ude lak,, amek tender nasi puteh,, penat guk r nak layan dorang nih,, angah ngan ucu g amek tender kat tempat len,, he3..

pastuh,, tetibe lak YB nih,, datang dari belakang,, mule2 x perasan,, tenung punye tenung,, YB la plak,, kenal pown,, sebab,, izan pernah bercerita ngan die pasal poli.. mase izan jadi urusetia mesyuarat pe ntah name die,, lupo lak.. he3..

pastuh,, teros izan panggil sepupu izan suh bawak YB tuh g depan,, bukan ape,, acik izan da sedia an tempat ntuk VIP,, memang r YB tuh,, x kesah dok kat mane2,, kang kitoang lak kene marah biokan YB tuh dok kat belakang..

seronok rasenyew,, ngan VIP kat Kuala Langat nih,, sumenye mesra rakyat.. x sombong pon,, sesetengah orang tuh,, sombong gilew.. setakat kaye,, bukan harta tuh,, leh bawak masok kubo.. ish3.. nauzubillah..

izan suke tengok pengapit laki tuh,, senyum jew,, hak3.. kalo alang izan bace nih,, kompem bangge gilew.. adoyai.. alang izan r tuh,, jadi pengapitnyew,, amek berkat,, jp ag,, die plak naek pelamin,, hu3.. x saba rasenyew nak dapat kakak ipar.. he3..


Jumaat, 16 Oktober 2009

ntah r

assalamualaikum para pembaca setia dan para blogger semua.. ari nih kene jadi urusetia ntok program stars,, name pnoh die?? panjang sangat r.. malas nk taip panjang2.. hu3.. da r kursusnye,, ngantok gle.. patot r abg pendi tros bla lepas seting laptop.. sepatotnye,, kursus tuh,, abes kol 5,, nape ntah abes awl.. hurmm... seterusnye,,,


nape ntah,, ari nih,, izan rase sdeh sangat,, terase ngan oang kat jabatan [P*************],, kalo sape yg kije or praktikel kat MDKL,, die tau r jbatan pe tu... ye lar,, hati izan nih,, umpama ais yg dok kat tempat yang panas,, walau keras macam mane pon ais tuh,, kalo dok kat tmpt pns,, cair guk,, bukannye macam batu yang dibuat ape pown ngan die,, x jdi pape.. [pepatah wat sendiri nih] hu3..


biakan cite kat jabatan ats tuh,, kte g plak kat bahagian IT,, seb baek de abg pendi,, abg cam,, kak normah ngan kak yun dew kat opis.. x r bosan sangat.. kalo x,, mst mati kutu kat opis tuh..


k r kawan2,, jumpe ag sok,, daaa.. assalamualaikum...

Ahad, 11 Oktober 2009

minggu nih???

salam para blogger dan pembaca setia blog nih,, minggu nih izan rase,, penat + pening pale - gembire + sedeh= menggong.......

penat sebab,, wat asigg yang x siap2 ag,, da byk kali tangguh ntok present,, tension...

pening pale kerana,, x cukop tdo + perangai kawan setugas yg ntah pape...

gembire bcoz,, penyelia lagi sorang da mula okey n dapat jumpe kawan2 kat poli serta ari nih bezde izan.. da tue pown izan nih,, he3...
thank's ea kawan2 yg wish kat izan,, cayunk koang..

sedeh disebabkan,, x pat jumpe dak2 len kat poli sebab dorang balek!!!!! geramnye.... yew2 suh dtg,, ble dtg,, doang blek plak.. adoyai..........

menggong sebab + kerana + bcoz + disebabkan = asigg yg x siap lagi,, sok tarikh last ntok present,,,

tolon2,, Ya Allah,, bantulah hambaMu ini..............

VIP PASS from MR. RED

Ha,,, sape2 yg nak pass cmtuh guk,, ley amek kat cni.. kalo nak yg ori,, amek sendiri kat blog MR. RED,, hu3....
Ahad, 4 Oktober 2009

de orang masok merisik??

rancangan ntuk sambot bezde bersame ayah,, terpakse di tangguhkan,, adoyai,, cdeh tol.. ingat an nak sambot hari nih,, kebetulan semua da berkumpul,, kecuali abg jew yg x derk,, coz die g s'pore,, g tgk bola..

pape pown,, izan nak wish bezde kat penyelia izan c safindi bin marsaini,, ceh,, btol kew name die tuh,, hari nih,, bezde die yg kew 26 tahun,, da tue pown die,, die nih singgle lagi,, sape nak no tepon,, t bley la izan tlg mintak an,, he3,,

ingat an,, hari nih,, family abg shah,, (couple angah izan) nak datang beraye,, rupenya,, datang merisik,, tekejot semua orang,, abg shah sendiri pown x tau mak die nk merisik angah izan.. haha.. nmpaknye,, izan nak dapat abg ipar lagi,, syoknye,, hu3,,

k r kawan2,, jumpe lagi sok..
Khamis, 1 Oktober 2009

1 OkToBer 2009

hari - hari yang kulalui hari ini,, x seperti semalam,, semalam,, dan semalamnye lagi,, bape banyak semalam da.. hari nih,, Bos Baru,, a.k.a pegawai masok kat tmpat kitorang.. name die mohd Firdaus.. same lak cam name abg izan.. he3,, tinggi orangnye,, bape tinggi die?? mane izan tau,, x ukor pown bape tinggi die.. muke die,, ade iras abg Nazmi,, dak poli izan dulu.. kalo sape blaja kat poli sabak bernam tuh,, kompem r knl die..

Hari nih guk,, dak praktikel kat tmpat izan tuh,, abes praktikel,, adoyai,, lepas nih,, kompem bosan.. tadi,, bos belanje kitoang makan kat pizza hut sempena meraikan berakhirnye praktikel kawan kitoang tuh.. pergh.. sedap.. sempat la kitoang bergambar kat c2,, gambonye?? blom di blutot ag.. sabo ek,,

tadi,, mase g btolkan pc kat Audit,, moksu bagi wet raye,, kantoi lak kat penyelia yg izan nih,, ank buah akauntan,, adoyai,, pastuh,, g plak kat jabatan perbendaharaan,, g jumpe akuantan,, nak bg resit,, alang2,, nak g mntak wet raye,, die kate,, mase die wat open house t,, br die bg.. ish3..

pastuh,, mase nak burn cd dak nih,, tetibe jerk,, tempat dvd rw nih wat hal plak.. da rosak da.. adoyai,, wat kacau jerk.. tension btol.. sampai kene perli ngan bos baru.. x sanggup rasenye nak berpisah ngan dak2 nih,, korang,, sambong r blek praktikel tuh..

Hari nih juge,, bezde ayah yang ke 51 tahun,, selamat hari lahir ayah,, jase mu tetap ku kenang hingga ke akhir hayat... hu3,, sayang ayah,, moge dicucuri rahmat,, di panjangkan umo dan di murahkan rezeki.. Amin..nak dijadikan cerita,, tadi,, izan try wat kek coklat basah,, maklomlah,, first time nak wat,, macam2 mende berlaku,, sabo jew r... lupe nk letak vanilla,, kek x msk ag la,, mcm2 r,, tapi akhirnya,, kek 2 jadi juge.. seronok rasenye,, bile tgk dorang makan kek tuh.. ayah kate sedap.. he3,, t bleh wat lagi ntuk bezde izan plak.. hu3,, wat kakanda izan di luar sane tuh,, yaknih,, along,, angah,, n ude,, rugi r korang x rase kek izan tuh.. he3,, padan muke korang.. sape suh x blek,,

p/s : wat saudare amat n saudare firdausi,, cepat lew compem an tarikh tuh,,
kang saye x pat nak kuar umah lak,,