Pages

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Selasa, 29 Disember 2009

printer sengal,,

geram btol,,

argh,, tensen nyew ngan printer nih,, mase nih plak die nak wat hal,,

da r kene anta repot kat opis kames nih,,

tolong r printer,, ok la blek,, buang kang,, kene bebel plak..

x sampai setaon owt beli,,

sekeh printer nih kang,,

adoi la..

tolong la,,
Isnin, 28 Disember 2009

,,release tensen,,

assalam,, selamat pagi semua,, hehehehe,, di waktu2 dingin begini,, mase ntok tdo sebenanyew.. tapi mate nih,, tetap gak x nak tdo,, so,, dengan tidak membuang mase lagi,, izan nk bercerite tntang hari hari yang ku kalui di hari jmaat hingga ahd lepas..

ingat an,, jumaat tuh,, ingat nak g nengok wayang,, angah belanjew,, tapi,, disebab an full,, kitoang g jew r makan2 kat alamanda tuh,, huh,, bosan tol,, sempat r kitoang g beli buku ntok anak buah kitoang,,

cerita pasal ank buah an,, izan da dapat anak buah lagi soang,, sepupu izan da pown selamat melahirkan anak sulong die pada hari selasa ari tuh,, namenyew,, aliya sufiah owt,, x ingat r plak,,berat die,, 2.5kg,, lagi ringan izan owt,, 2.2kg,, hahahaha,, nape 2.2kg?? dew r sebabnyew..











blek jew g kondangan kat tanjong malim ari sabtu arituh,, teros jew kitoang g umah die,, cerite pasal tanjong malim lak an,, memang penat,, nak kate jaoh sangat,, x r,, tapi an,, disebab an sesat,, huh,, pukul 2 lbey baru sampai.. argh,, penatyew,, ceh,, cam izan jew yg drive an,, soe ea kawan2 ex-PR ngan akk salwa,, bkn pew,, ari tuh,, izan dew reunion ngan ex-PR 06,, n kak salwa bertunang,, antare ketiga2nyew,, izan terpakse pilih nk g kondangan,, coz,, izan kene jd penunjuk jalan x rasmi.. mst doang mara an,, nak wat cmne,,

huhuhu,, k la kawan2,, izan nak tdo da nih,, esok an da x kijew,, lepas solat suboh,, da bley tdo balek,, x yah nk susah2 siap g kijew,,

p/s : hak3,, mesti kak jie ngan kak sarimah jelez an,, huahuahua,,, nak wat cmne,, kijew leklok tau,, jgn memain,, hehehehe,, sampai an salam izan kat semua ea..
Jumaat, 25 Disember 2009

hari terakhir li..

hai kawan2,, camne perasaan koang bile hari last praktikal nih,, mesti seronok gilew an,, kalo tempat koang kijew tuh,, membosankan.. hahahaha.. tapi,, kalo tempat kijew koang besh,, mesti koang sedey,, cam izan nih hah,,

bile dengar jew lagu khatimah cinta,, mest ingat kat kak sarimah,, kalo dengar lagu munajat cinta,, mest ingat kat abg fendi,, pastuh,, kalo dengar lagu demi cinta,, mest teringat kat abg cham,, hahahahaha,, kenangan betol.. da r sume dew cinta kat lagu yg doang suke tuh,, hakhakhak,,

mase minom pagi,, dew oang belanjew,, hehehehe,, abg zam belanjew.. syok gilew,, best an,, ari2 dew oang belanjew.. hakhakhak.. pastuh,, mase makan tengah hari,, kitoang makan kat pizza,, doang wat makan2 ntok kitoang yg da nak abes praktikel nih hah,, x besh sangat,, sebab kak nomah ngan kak sarimah x dew,, kitoang berdue jew pompuan yg g,, da r 22 praktikel,, bosan,, kitoang citew kitoang jew..

tadi pewot wat hal plak,, da r banyak makanan sodap,, tapi cam kenyang plak,, tuh yg sampai sup pown x abes,, ish,, rugi.. rugi,, tuh yang kene makan slow2,, yew r,, kang kalo mkn laju2,, kompem air pown x abes,, walaupown dew oang pandang slek coz izan mkn pelan sangat.. huhuhu,, naseb r,, bukan sengajew,, myb da mnom pagi,, tuh wat kenyag owt.. soe la yew..













nih plak gambo doang ngah kekenyangan,, hahahahaha,, doang bukan tao pown gambo doang dew kat cni.. hehehehehe..




















blek jew,, izan ngan kak jie,, g merayap 1 majlis,, g mintak maap kat oang2 majlis,, yew lar,, new tao dew wat salah n silap kew,, kite an manusia,, x terlepas dari salah n silap,, btol x kawan2.. tapi izan g jumpe oang yg izan kenal jew r,, oang yg x bape nak kenal n rapat,, x lew.. hehehehe.. cam sedey plak nk tinggal an mjlis.. seb baek sempat amek gambo ngan doang an,, hehehehe.. tapi,, mase amek gambo reramai ntok staf IT,, kak sarimah n abg cham x dew plak,, sdehnyew,,






























tadi pakcik izan panggil,, ingat an nape,, upenyew,, die nk bagi cenderahati,, hehehehe,, so,, ari nih,, izan dapat 2 r,, satu dr pengurusan,, satu lagi,, dari pkcik izan.. hehehehe,, sekuang-kuangnyew,, dew kenangan dari majlis,, tol x??





















blek kijew je,, akk ajak sggh taman sebelah mjlis jap,, konon2,, nk jogging r tuh,, x kew pelik,, izan an pkai baju kuwong,, kalo pkai tshirt,, x pew gak,, pape pown,, izan ikot jew.. hehehehe,,















blek dari jogging tuh,, kitoang sggh kat umah along,, hehehe,, windu kat anak buah r tuh konon2nyew,, sape lagi kalo bukan c hany karmila tuh,, c kecik tuh,, siap bawak kitoang g tengok lembu die kat belakang umah,, da r penakot lembu,, tapi nak tengok gak.. ish2,, dak2 an,, pe die tao.. selumber an,,





















2 jew la owt,, post ntok ari nih,, hehehehe,, k la kawan2,, izan nak tdo nih,, ngantok sungguh,, huargh,, ngantoknyew..
Rabu, 23 Disember 2009

hari nih??

argh,,

gembire + saket ati + tensen + rase bersalah + ape ntah lagi........

mane satu nk cite dulu yew,,

hehehehe,, tadi minom pagi,, dew oang belanjew.. bahagie nyew idop,, da agak,, kalo minom ngan abg tuh,, kompem die belanjew.. bukan izan soang,, sume dak praktikel kat c2.. hehehehe,, nasib r,, sape suh dok semeja ngan kitoang...

koang nak tau x,, semalam an,, izan mmp dew soang abg opis nih,, nangis mase ngah nengok citew apew ntah,, skali an,, siang tadi,, die nangis btol2 plak,, nape die nangis?? x bely d bagitau.. hakhakhak.. x sangka btol bley jadi kenyataan mmp izan tuh..

pastuh td an,, g kuar jap ngan kak jie,, dew hal,, bley plak enset tertinggal,, adus,, cmne bley lupe ntah.. mase nak g amek blek an,, mat bangla kat c2,, da amek da enset izan tuh,, die da tgk2 da enset tuh,, pastuh,, izan dengan pantas merampas nyew kembali.. hohohohohoh,, selumber an,, yew r,, selamat sempat,, kalo x,, huh... da r,, manyak no kat c2,, kang,, kalo ilang,, nangis x belagu kang.. akibatnyew,, sepanjang blek tuh,, kene perli jew.. hakhakhak,, careles ag,, padan mukew..

balek jew opis,, takot kene marah ngan bos,, yew lar.. balek lmbat.. ceh,, upenyew,, bos x dew,, g mane ntah.. skali jumpe bos kat kantin.. ngah beli makanan,, hehehehehe,, senyum jew r.. pastuh,, bos belanjew mnom petang.. hakhakhak. padan muke bos kene cukai.. bukan selalu.. yew r,, d akhir2 praktikel nih an,,,

blek jew,, moto wat hal plak,, moto boco.. wakakakakaka,, padan mukew.. malaz nak tepon abg suh amek,, izan blek jew r ngan moto boco tuh,, hahahahha,, kene r bawak slow jew,, oang kat jln tu pown da tengok pelek jew.. hehehehe,, so,, esok,, kene g kijew ngan abg r.. hahahaha,, cian diew.. nasib r ko bang,, dapat adek yg suke menyusah kan ko.. da ko jadi abg aqu an,, kene r jalan an tanggungjawab ko sebagai abg.. hahahhahaha,,

izan nak ingat kejadian ari nih,, sampai bilew2,, nak tau nape?? ne bley tau..secret manyak nih,, hanya izan ngan kak jie jew tau.. sedehnyew nak tinggal an alam praktikel nih.. sdeh nyew wei... oh tidak!!!

p/s : kak sarimah,, soe blek lmbat td,, btol2 dew hal.. bukan sengajew.. soe sesangat... jangan mara ea..
Jumaat, 18 Disember 2009

time izan plak yg bercerite...

disebabkan kemalasan yang menghantui diri,, membuatkan da 2 minggu rasenyew blog ni da x berusik,, ceh,, ceh,, poyo jew an..

assalamualaikum kawan2.. selamat menyambut tahun baru yang kew 1431 hijrah,, kite da semakin dekat ngan kematian nampaknyew,, (x dew kene mengena ngan 2012 ok,,) tapi,, seronoknyew da masok taun baru...

pape pown,, izan nak ucap tahniah kat mereka2 di bawah nie :

1 . ayien n anis,, selamat menyambut hari lahir yg kew 20,, sempena maal hijrah nie..
2. pasukan bola sepak m'sia yg dapat 1 - 0 semalam,,
3. team MDKL yg masok n menang pertandingan memasak ari tuh.. yg paling best,, makan nasi ambang n fear factor..
4. pasukan Futsal MDKL layak masok ke pertandingan akhir kat penang,, anjuran harian metro..

2 jew r owt.. hu3..

sedeh plak bile bace blog dorang,, pasal last praktikel,, argh,, sedeh nyew oit,, sampai meleleh-leleh air mate nih,, lagi2,, bace blog lia,, ayin,, n kak nad.. lia da abes li da.. kat blog kak nad ag r,, siap adew video geng ullahop,, alahai,, sedehnyew.. tapi an,, yang peleknyew,, camne la gambo izan ngah makan ley termasok lak tuh,, adoyai.. malunyew..

korang,, sedeh la plak bile da nak abes praktikel nih,, mule2,, punye la x best bile masok kat jabatan IT tuh,, yew r,, an mule2 masok jew,, kitoang kene dok kat jab. khidmat pengurusan 2 minggu.. da best2 dok kat c2,, kene plak masok jabatan masing2.. aduh,, bosannyew.. rase cam nak blek poli jew..

yg mule2 tego izan kat c2,, kak sarimah,, pastuh,, baru abg sham.. mase tuh,, abg raj ngan abg fendi g mane ntah,, da pukol 11 camtuh,, br en. fifi masok.. de ke patot,, die nak pggl izan nor time tuh,, oh tidak,, disebabkan dew soang abg kat perancang da dew name ijan.. so,, doang nak pggl nor,, nak x nak,, doang kene pggl gak la ijan,, kang kalo pggl nor,, izan x pandang,, nasib r.. x bese n x penah d buat oang pggl izan nor..setakat 'izan' n ijan' x kesah lagi.. pastuh,, baru la jumpe kak yun ngan kak normah..

da awal bulan 10 cmtu,, baru r izan rase betapa seronoknyew kijew kat jab. IT nih,, best sangat,, walaupown,, terpakse mengadap assg. yang memeningkan kepala,, tapi,, sangat menyenangkan.. bile bos besar a.k.a pegawai br masok,, en. firdaus,, bos kesayangan izan tuh.. hehehehehe.. lagi la izan rase best,, mule2 die masok,, kitoang da makan kat luar,, coz time tuh,, wat jamuan perpisahan ngan dak praktikel soang nih,, gambonyew,, abg syam da ilang an,, coz,, time tuh,, amek kat enset die jew.. bos izan nih,, muke jew kerek,, tapi ati,, baek gilew,, da r suke wat lawak.. tapi izan pelek,, ramai kate bos izan nih,, sius,, padahal,, ok jew.. seronok kijew bawah die..

kat jab. IT nih,, dew 8 oang sumenyew,, tapi,, disebab an kak yun da benti kijew,, so,, tinggallah,, 7 oang jew,, cket an...

cket2 pown,, tapi,, best sangat,, lagi2 ngan kehadiran akk praktikel soang nih,, die nih,, oang kelantan.. dew r izan kwn praktikel pompuan.. pape pown,, doang memang best.. sayang plak nak tinggal an praktikel kat cni..

cerite selanjutnyew (pasal praktikel),, sambung mggu depan ok,,

p/s : aunty sarimah,, jgn bgtau kat oang laen tau.. hehehehehehe..
anis 1: komen cket..

Perjumpaan Khas di luar kampus PSIS (info baru)

Assalammualaikum w.b.t

Rakan-rakan seperjuangan yang dikasihi oleh Allah s.w.t, saya ingin mengetuai perjumpaan bersama dengan anda terutama sekali pelajar-pelajar yang tamat Latihan Industri sesi Julai 2009 bagi membincangkan perkara-perkara yang akan berlaku pada sesi Januari 2010. Jadi, berikut merupakan cadangan bagi perjumpaan nanti:

Tarikh : 29hb. Disember 2009 (Selasa)
Jam : 10.00 pagi - 3.30 petang
Tempat : Masjid Negara, Kuala Lumpur
Agenda : 1. Pembentangan dan perbincangan ringkas taqwim Rakan Pusat Islam PSIS sesi Januari 2010
2. Perihal keadaan yang telah berlaku pada sesi Julai 2009


Antara tentatif yang dicadangkan:

10.00 pagi - Ketibaan pelajar di Masjid Negara, Kuala Lumpur
10.10 pagi - Pembentangan ringkas Taqwim Rakan Pusat Islam PSIS sesi Januari 2010
11.00 pagi - Makluman perkara yang telah berlaku semasa berada di sesi Julai 2009
12.00 tengahhari - Makan tengahari (Lunch Time) Solat Zohor
2.00 petang - Strategi kita bersama
3.30 petang - Bersurai


Sekiranya anda mempunyai cadangan, boleh kemukakan komen anda disini (Google Account) atau tinggalkan di chatbox yang disediakan didalam web ini.

*Sekiranya terdapat perubahan hari dan waktu, akan dimaklumkan didalam web ini dengan segera.

-Fid@Majlis Eksekutif RPI-

p/s 1 : nih hasil copy dr blog firdausi,, hehehehehe,,, sila datang beramai2 yew..

p/s 2: baru terbace td,, soe la yew fid...
Selasa, 8 Disember 2009

assalam,,,

hurm,, cmne kawan2???? sehat?? izan x bape nak sehat r.. saket tekak nih,, da macam2 petua da doang bagi,, x bley jalan gak.. nape ntah.. hu3..

mggu lepas,, abg izan tunang,, he3.. so,,, kitoang cam biasew r,, buat hantaran untok beliau.. die ngan rilex,, membiakan kami membuat hantaran die.. pape ntah an,, die bukan nak tolong,, ley lak lepak men PS2,,, x bley bla.. tema die merah puteh..

kitoang g,, ari ahd,, kol bape ntah tolaknyew,, yang g,, 6 ketew.. cam banyak jew an.. oang nyew,, cket jew..

blek jew mangantar,, pale pening n saket tekak,, kol 8 lbey da tdo.. ish3.. 2 yang melarat sampai skank x ilang2 lagi saket tekaknyew.. adoyai.. x banyak gamba yang izan amek,, maklomla,, bz.. he3..


bace sampai abes,, jangan tinggal 1 perkataan pown,,

Mak.....
Terlalu bosan rasaa duduk membilang hari.....
Dah hampir sepuluh bulan mak pergi,
Rasanya baru semalam mak peluk kiter kan sejuk syahdu masih terasa lagi nih....

Mak tau tak........
itu lah pertama kali mak peluk anak mak yang nakal ni sejak kiter dewasa.....
dan itu juga terakhir kali nya.
Emmmm...rupanya mak dah tau mak nak pergi jauh.....
nak tinggal kan anak2 mak..... nak tinggal kan dunia fana ni.....

mak macam dah sedia.....
Seminggu sebelum tu......
mak dah menganyam tikar mengkuang 3 helai.....
Akak kata sampai ke pagi mak anyam tikar tuu....
tanpa rasa mengantuk, tanpa rasa letih......
kakak pun rasa hairan.....
mak tak penah buat gitu......

pastu mak pasang radio kecil di sebelah mak......
tapi mak seolah2 tak sedar bahawa rancangan radio tu siaran siam .......
kengkadang siaran indonesia ..
mak terus tekun menganyam...
Rupanya tikar yang telah mak siapkan tu di gunakan untuk mengiringi mak ke kuburan...

Pastu mak sapu sampah sekeliling rumah bersih2.....
pastu mak jemur karpet-karpet. ..
pastu mak ubahkan sofa ke tempat lain..
mak biarkan ruang tu kosong..
rupanya kat situ jenazah mak diletakkan..

paling menarik sekali mak bgtau kat maner sume duit dan barang kemas mak..
ada kat dalam almari......
ada kat dalam dalam beg......
ada dalam ASB.....
ada kat dalam Tabung Haji..
mak cakap tak berapa cukup lagi......
ada kat dalam gulung tikar.....

masa tu mak perasan takk..??
kiter gelak sakan bila mak bgtau duit dalam gulung tikar....
kiter kata mak ni memang pesenn lama laaa...
mak cuma gelak jer...
eeemmm..bahagiaa nya saat ituu..

Mak......
Hari tu hari sabtu 18/08/1999 pukul 3 petang mak tiba2 sakit perut......
bila malam tu kiter sampai dari KL.....
mak dah dalam kesakitan.

Akak dan abang kat kampong semua dah pujuk.....
mak tetap takmau pi hospital.... .
dan cuma tinggal giliran kiter sahaja yang belum pujuk..
Mak kata mak takmau duduk dalam hospital..... .
tapi kiter berkeras juga pujukk..
nanti di hospital ada doktor....
ada ubat untuk mak..
kat rumah kami hanya mampu sapu minyak dan urut jer..

Mak tetap tak bersetuju... ..
mak memang degil..
tak salah, anak mak yang ni pon mengikut perangai mak tu..
Tapi akhirnya bila melihat keadaan mak makin teruk....
mak sakit perut sampai nak sentuh perut mak pon sakit
kami adik beradik sepakat hantar juga mak ke hospital.... ..

Mak.....
amponkan kami semua...
kami nak mak sehat....
kami sayang mak...
kami tak mau mak sakit...
kami terpaksa juga hantar mak ke hospital....
ampon kan kami yer mak....

Mak.....
Malam itu abang bawa mak ke hospital
dan itu lah pertama dan terakhir kali mak naik kereta kiter...
Masih terbayang betapa ceria dan gembiranya mak,
kiter kata nak beli kereta....
Mak asyik tanya ajer...
cukup ker duitt..
kiter jawab pula...
kalau tak cukup, mak kan banyak duit....
mak gelak ajerr.....

Lepas tu bila kereta kiter sampai....
mak buat kenduri kesyukuran.. ....
Dan kiter masih ingat lagi...
bila kiter eksiden terlanggar Ah-Chong naik motor.....
Punya la kiter takut....
kiter warning kakak kiter jangan sesekali bgtau kat mak.....
Bila balik sahaja kampong....
kiter cepat-cepat simpan keta dalam garaj.....
Tapi mak perasan juga bumper depan kemek...
mak tanya kenapa...?
Selamba jerr kiter jawab terlangar pokok bunga.....

Mak.....
tujuan kiter menipu tu supaya mak tak risau...
Maafkan kiter kerana sampai mak pergi mak tak tau hal sebenar....
mak, kiter menipu mak kan ...
ampon kan kiter....
Mak.....
Jam 4.30 pagi 19/08 /2006
Bila tiba aja kat hospital....
nurse tengah balut mak dengan kain putih........
mak mesti nampak kiter jatuh terduduk di lantai hospital...
Mesti mak nampak abang cium dahi mak.....
Mesti mak nampak akak baca doa untuk mak....
Mesti mak nampak adik terduduk kat kerusi kat sudut itu...
mesti mak nampak semua tu kann...kann. .kannn

Mak tau tak.....
Pagi tu balik dari hospital jam 5.20 pagi kiter mamandu dalam keadaan separuh sedar...
Adik kat sebelah diam melayan perasann...
Kenangan bersama mak berputar dalam kepala ini...
jalan di depan terasa makin kelam.....
airmata dah tak mampu di tahan....
Masa tu seandainya apa-apa terjadi di jalan itu kiter rela...
Namun alhamdulillah akhirnya kiter sampai juga...

di sebab kan pagi masih awal, jadi jalan tu lenggang..
kosong. ...sekosong hati ini.....
Sepanjang perjalanan terasa kedinginan subuh itu lain benar suasananya.. .....
terasa syahdu dan sayu...dinginnnn. ....

Mak.......
Kiter masih ingat lagi...
Kiter baca AlQuran kat tepi mak temankan mak...
Jam 11.00 pagi mak di mandi kan ....
Anak2 mak yang pangku masa mak mandi....
Mak mesti rasa betapa lembut nya kami mengosok seluruh tubuh mak......
Kiter gosok kaki mak perlahan lahan......
Mak perasan tak.....?

Makcik yang mandikan mak tu pujuk kiter.....
Dia kata..." dikk...jangan nangis...kalau sayang mak jangan buat gitu...jangan nangis ya.."
Bila makcik tu kata gitu...
lagi laaaa laju airmata ni..
tapi kiter kawal supaya tak menitik atas mak....

Mak.....
Sampai takat ini surat ni kiter tulis......
kiter nangis ni.....
Ni kat dlm bilik...baru pukul 4.00 pagi....
Takder orang yang bangun lagi.....
kiter dengar nasyid tajuk "anak soleh" kiter sedih...
kiter rindu kat mak....!
Takpa la.....
nanti bila kita selesai sembanyang subuh,
kiter baca yassin untuk mak...
mak tunggu ya..!
Mak..
Sebelum muka mak di tutup buat selamanya... .
Semua anak2 mak mengelilingi mak...
menatap wajah mak buat kali terakhir....
Semua orang kata mak seolah2 senyum aja...
Mak rasa tak....
masa tu kiter sentuh dahi mak....
kiter rasa sejukkkk sangat dahi makk......
Kiter tak mampu nak cium mak...
kiter tak daya....
kiter tuliskan kalimah tauhid kat dahi mak dengan air mawar...
Airmata kiter tak boleh tahan....
Mak mesti ingat kan yang anak mak ni jadi imam solat jenazah untuk mak...
tapi kite suruh tok imam bacakan doa sebab kite sebak....

Jam 12 tengahari mak diusung keluar dari rumah.....
Akak pula dah terkulai dlm pelukan makcik....
badan akak terasa panas...
makk...
anak mak yang seorang tu demam....

Mak tauu...
cuma akak sorang saja anak mak yang tak mengiringi mak ke tanah perkuburan.. .
Mak.....
Hari2 ku lalui tanpa kewujudan mak lagi...
Begitu terasa kehilangan mak...
boleh kata setiap malam selepas maghrib anak mak ini berendam airmata...
Dan sampai satu tahap....
masa tu malam jumaat selepas maghrib...
Selepas kiter baca yassin ngan kawan-kawan. ....
entah kenapa biler kat bilik kiter keluarkan gambar2 mak pastu apa lagi...
semakin kiter tenung terasa semakin sayu....
tangisan tak dapat dibendung...

Mak tauu...
kiter cuba bertahan...
memujuk diri sendiri tapi tak juga reda...
Kiter rasa nak telefon mak.....
nak cakap dengan mak....

anak mak yang ni dah tak betul kan ..?
Dan akhirnya dalam sedu sedan itu kiter telefon kampong...
Kiter cakap dengan kakak..kiter nangis lagi...
Puas la kakak memujuk kiter...
Akak kata..." tak baik laa nangis aje..doa lah untuk mak.."
Dan akhirnya akak juga nangis.....

Mak tau tak..
di saat itu kerinduan terasa menusuk sehingga ke hulu hati...
rasa nyilu sangat...
menusuk-nusuk sehingga terasa begitu sakit dalam dada ni....
Sampai sekarang bila kerinduan itu menjelma....
hanya sedekah al-fatihah kiter berikan......

Mak....
cukup la sampai sini dulu....
kawan kiter dah ketuk pintu bilik tu....
kejap lagi kami nak pergi solat subuh kat masjid...
selalunya, kiter yang bawak mak naik motor kan ....
kali ni kiter jalan kaki dengan kawan pulak...
esok kiter ingat nak tulis surat kat ayah pula....
Mula2 kiter tak tau nak hantar mana surat nih...
pastu kawan kiter bgtau...
simpan je buat kenangan..
Kiter cuma tau alamat ni aje...
Takper yer mak...k
iter kasi orang lain baca...
Kiter stop dulu...
sebab kawan kiter dah lama tunggu tu...
akhir kata untuk mak,
I LOVE YOU SO MUCH
dan jutaan terima kasih kerana membesarkan kiter....
memberi seluruh kasih sayang dari kecil sampai masuk sekolah...
sampai masuk unibesiti....
sampai kiter boleh rase naik kapal terbang...
boleh rasa duduk kat negara orang...
sampai akhir hayat ini jasa mak tak akan mampu kiter balas..

Sekian terima kasih,


p/s : citew nih,, izan amek dari emel yang akk izan bg... sedeh an kawan2..

Sabtu, 5 Disember 2009

exam??

korang dew exam x??

sebenanyew,, post nih,, ditujukan khas buat kakak2,, abg2,, n adek2,, yang adew kat poli skunk,, yew la.. dorang kan nak exam da.. hu3.. gud luck ya... ha3... wat yang terbaek.. kami di sini mendoakan pe yang terbaek ntok korang... cayok2.. gambate kudasai... takbir,, Allahuakhbar...

kawan2 yang ngah praktikel tuh,, wat yang terbaek ntok beberapa minggu nih,,, lagi beberapa minggu jew nak abes da.. go go cayok.. yang dok kat selangor nih,, semalam la,, jumaat yang terakhir untuk kite menjalani praktikel an.. sedeh plak rasenyew.. pasnih,, kijew sampai kames jew.. btol x oang selangor?? he3.. best2..

k la kawan2,, nak tido da nih.. sok nak sambong wat hantaran abg.. he3.. da~.. assalamualaikum..
Selasa, 1 Disember 2009

SeLaMat HaRi Raya eiDuL aDHa

assalam,, kawan2.. rasemyew,, da lame blog nih terbia,, bagaikan sepi tanpa cerita.. he3..

korang,, nak tau x,, ari tuh an,, lec datang,, tapi,, bukan lec IT,, lec JKE,, Cik NOrlie,, sape dak JKE kenal la kot.. upanyew,, lec tuh pown oang banting.. asalnyew,, die da datang pada hari rabu tuh,, disebabkan kami nak rehat,, (time tuh,, da kol 1),, so,, die kate,, x pew r,, saye datang lagi sok.. he3.. rase seronok sangat.. time tuh,, sistem kitoang yang kedua,, lom siap lagi.. tapi,, mase die datang tuh,, sistem kitoang da siap,, 95%.. cume background jew,, x wat ag..

hari jumaat lak,,
bestnyew cuti,, tapi x ley bangun lambat lak.. yew r,, an raye.. ne bley bangun lambat.. nak kene marah ngan mak.. aduyai,, seronok raye aji taun nih,, selalunyew,, kalo raye aji,, x meriah,, tapi taun nih,, banyak gak yang mak masak,, rendang ayam,, nasi impit,, ngan pe ntah lagi,, x ingat la plak..

sabtu,,
woi!! bangun2.. cepat r kemas.. 2 r antare dialog angah.. ye r,, an die nak bertunang,, da r antaran x siap ag.. ingat an,, x jadi nak wat minggu nih(ahad lepas),, pihak lelaki kate,, nak tangguh,, pastuh,, tetibe jew jadi plak.. ha,, pe lagi,, kelam kabot r kemas umah.. selamat,, kemah ngan baju bertunang,, da tempah awal..

ahad..
antaran x siap ag,, tinggal sireh junjung ngan buah jew.. yang len da siap.. tema ngah ntok lelaki,, itam puteh,, ntok angah lak,, kuning+coklat,, cam gold la gitu.. lepas jew majlis bertunang,, kitoang sambot lak,, beday anak buah kesayangan kami,, sape lagi kalo bukan hanny karmila.. c comey tuh.. yew la an,, anak buah baru soang.. jadi kesayangan r..

malam nyew,, kawan baek cal,, die cite pasal asrama,, poli,, n PI.. so,, sekarang nih,, ostel da kembali normal.. 4 ntok laki,, n 4 ntok pompuan.. disebabkan sem depan,, junior nyew,, terlalu lah rmai.. so,, kami,, senior2,, terpaksew la mengalah,, n dok kat luar.. nak wat cmne an.. n,, die pesan suh,, upload gambo kek coklat yang izan nak wat malam tuh,, ntok tidak menghampakan perasaan beliau,, izan upload lew gambonyew.. he3..