Pages

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ahad, 27 September 2009

penatnye,,

kompang di palu,,
pengantin baru..
duduk bersanding,,
besimpuh malu..

pagi sabtu,, kitoang g umah pak ude kat kapar,, cam yg izan cite ari tuh.. penat o jadi penaggar nih,, first time lak tuh,, mase along izan kawen ari tuh,, izan x jadi penanggar,, izan jadi pe ntah,, izan pown x ingat izan wat pe ari tuh... tapi best gak jadi penaggar nih,, de guk izan belajar bahase jawa ngan doang,, nak suh ayah aja,, jgn harap.. selamat de translater.. sape lagi kalo bukan mak.. baek plak bibik2 tuh aja cakap jawe..

cerita pasal bibik,, selalu,, kitoang panggil pak cik,, makcik jer.. tapi bile da sampai sane,, sume da bertukar jadi wak ngan bibik.. maklomlah,, sume yang ade kat c2,, jawe.. family kitoang jer yang mix.. (melayu+jawe).. he3,, kadang2,, yg pompuan pown kitoang paggl wak.. naseb r.. da rmai sangat wak nye..

pagi tdi,, lepas jer marhaban,, abg g check enset die.. da ilang la plak.. adoyai.. masalah btol.. dari pagi kitoang cari,, da nak maghrib baru jumpe,, jumpe kat ne ntah.. ni pown ngah tunggu abg blek dari sane.. nak dengar cerita die..

nak tau x,, malam semalam an,, doang wat joget lambak,, bahase saintifik die,, pe ntah.. he3.. maklomlah,, first time lak izan g,, kalo kat kg nih,, jgn harap izan nak g.. buang mase jerk.. sebenarye,, kitoang nak g amek beg kat kete,, kalo nak g c2,, kene gak lalu depan doang.. da r doang terkinja2 kat c2.. cam oang lalok jer.. takot btol.. dak2 kecik pown same guk,, ish3.. dak2 nih,, g tdo lagi bagos.. da mlm cket tuh,, kitoang terpakse r redah jerk.. da ngantok sangat.. x kan nak tunggu sampai abes kot.. mase kitoang nak tdo 2 pown,, doang x abes ag..

sebelom tuh an,, kitoang de jumpe sepupu kitoang,, die nih,, lbey tue dari mak ngan ayah rupenye.. da ade cucu plak,, so,, kalo die da de cucu,, kitoang pown da jadi nenek la,, walaupown nenek sedare,, nenek guk.. merase la jadi nenek mude,, he3..

k la kawan2,, sok izan cite ek,, sape yg amek enset abg izan tuh,, lambat benor die sampai umah.. nih gambo kitoang mase kat rumah pengantin,, x dapat nak masok kat album galeri coz,, x abes edit lagi blog nih.. yg selebehnye,, de kat myspace,, dalam album raye..



0 Komen: